Naschoolse opvang

Naschoolse opvang

Op de Boshoeve zijn drie groepen voor naschoolse opvang. Uw kind is hier echt vrij van school en hoeft niet meer tussen de schoolbanken te spelen. De kinderen genieten van de vele activiteiten die iedere dag worden aangeboden. In de grote keuken bakken en koken kinderen met voedsel uit eigen moestuin. Ook het verzorgen van de dieren is een groot feest. Dinsdag is er judoles en op donderdag een sportclub. Op maandag is er streetdance en hiphop en op dinsdag wordt er naailes gegeven. Op alle dagen kan worden gevoetbald op het voetbalveld naast de moestuin van de Boshoeve, getimmerd worden in de bouwkeet of getuinierd in de moestuin. De kinderen ontvangen een ruim aanbod en variëteit, bovendien worden deze bijzondere activiteiten regelmatig begeleid door kunstenaars en andere professionals. Maar ze zijn bovenal vrij van school en mogen zelf kiezen wat zij willen doen.

De kinderen die reeds in de Boshoeve op het kinderdagverblijf zitten, hebben voorrang op een plaatsje in de naschoolse opvang. Vanwege de doorstroom van onze kinderen vanuit het dagverblijf is er op dit moment een wachtlijst voor de dinsdag en donderdag voor kinderen die niet naar kinderdagverblijf de Boshoeve gaan.

Echt vrij van school

De naschoolse opvang biedt uw kind zijn eigen “mentor” Daarbij wordt geluisterd naar wat er in uw kind omgaat en wordt uw kind gemotiveerd, getroost en geknuffeld wanneer hij daar behoefte aan heeft.

De groepsopbouw bestaat uit maximaal 20 kinderen en twee vaste kinderleidsters

Groep de Beestenboel: groep van maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar, met twee tot drie vaste leidsters

Groep het Weiland: groep van maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 7-9 jaar, met twee vaste leidsters

Groep de Hooizolder: groep van maximaal 15 kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar met 1 vaste begeleidster.