Marit van Wanum

Marit van Wanum

Mijn naam is Marit van Wanum en ik kom als Pedagogisch medewerkster werken op De Boshoeve. Sinds 2008 heb ik mijn SPW-diploma en heb ik als invalkrachtel werkervaring heb opgedaan door op verschillende kinderdagverblijven en groepen te werken. Naast het werk als pedagogisch medewerker ben ik vier winters skilerares geweest in Lermoos (Oostenrijk) waar ik les heb gegeven aan kinderen.

Na vier seizoenen in de sneeuw werk ik met veel plezier op de op de Boshoeve. Ook hier is heel veel ruimte om met de kinderen veel te bewegen en te sporten. Het concept van de Boshoeve spreekt mij erg aan, vooral het werken met kinderen, dieren en natuur lis erg leuk. Met name om kinderen te leren hoe ze met dieren om moeten gaan en ze te betrekken bij de verzorging. Ook samen de tuin in gaan om lekker met water te spelen, fruit te plukken en lekker vies worden is geweldig voor de kinderen maar ook voor de leidsters.

Wat ik leuk vind aan het werken in de kinderopvang is om activiteiten met kinderen te doen en om elke keer weer een creatieve manier te vinden om ze te vermaken. Ook het stimuleren in de ontwikkeling van de kinderen en ze hier in te zien groeien vind ik mooi om te zien. In de 2 jaar dat de kinderen bij mij als leidster op de groep zitten krijg ik een goede band met de kinderen en ouders. Als kinderen je goed kennen en je vertrouwen, dan krijg je heel veel van ze terug.

Marit