Marjoleine de Jong

Marjoleine de Jong

Hallo allemaal,

Ik ben Marjoleine de Jong en ik werk sinds februari 2013 als pedagogisch medewerkster op de Boshoeve. Ik kom uit het gezellige dorpje Roelofarendsveen.

Omdat kinderen mij altijd al geïnspireerd hebben, ben ik gestart met de opleiding SPW en heb ik in 2010 mijn diploma behaald. Ik werk sindsdien met plezier in de kinderopvang. Daarnaast heb ik een tijd de opleiding Pabo en Pedagogiek gevolgd en heb ik meer kennis opgedaan over de algemene ontwikkeling van kinderen. Ik zie het iedere dag als een uitdaging om de kinderen een fijne dag te bezorgen. Daarnaast begeleid ik ze met alle liefde bij hun dagelijkse ontwikkeling naar een groter, zekerder mensje. Overleggen hierover met de ouder vind ik een belangrijk aspect.

Toen ik hoorde over de bouw van de Boshoeve was ik direct razend enthousiast. De combinatie van kinderen mèt en zonder zorgvraag creëert een omgeving waarin ieder kind er mag zijn. En wat is er mooier dan kinderen (nu al) mee te kunnen geven dat elk kind bijzonder is? Ik zie met eigen ogen dat dit een positief effect heeft op de ontwikkeling en het begrip voor elkaar. Kinderen zijn hierin nog zo puur en accepteren iemand zoals hij of zij is, prachtig! Daar kunnen wij volwassenen nog wat van leren.

Ten slotte vind ik het fijn dat de natuur en dieren belangrijk zijn bij de Boshoeve. De natuur in gaan is gezond en ze heeft zoveel te bieden. Kinderen kunnen ontdekken en lekker ravotten. Ik ben zelf gek op de natuur en fotografeer deze in mijn vrije tijd.

Alles samengevat ben ik enthousiast om bij het team van de Boshoeve te mogen horen!

Schroom niet om op mij af te stappen. Ik hoop u te zien op de Boshoeve!

Marjoleine