Naschoolse opvang

Naschoolse opvang

Op de Boshoeve zijn twee groepen voor naschoolse opvang. Groep de Beestenboel biedt ruimte aan de jongste kleuters. Gezellige hoeken om eindeloos te spelen en een bank om fijn voorgelezen te worden. Soms is het voor een jonge kleuter nog best een lange dag. Eventjes rust en niets moeten, daar knappen ze snel van op om vervolgens gezellig met leeftijdsgenootjes te spelen. Ook het kopje thee staat bij binnenkomst klaar. Het is voor kleuters fijn om zo even van school los te komen.

De tweede groep is het Atelier. Hier mogen de kinderen naar hartenlust knutselen, verven, kleien en hun creativiteit op allerlei wijzen tot uiting laten komen. Alle materialen zijn makkelijk te pakken en dat nodigt zeker uit.

De oudere kinderen van de naschoolse opvang gaan naar de Boshut, dit zijn de grote schuren achter het Boshuisje en aangrenzend aan de tuin van de Boshoeve. De oudere kinderen van de naschoolse opvang zijn energiek en hebben hun eigen interesses, hobby’s en sporten. Daar is heel veel ruimte voor binnen de twee groepen in de Boshut.

De eerste groep het Weiland is voor kinderen vanaf +/- 7 jaar en heeft een grote keuken om eindeloos te koken en te bakken. Ook is er een bouwhoek, knutselhoek en speelruimte.

De tweede groep de Hooischuur is voor de oudste kinderen van de naschoolse opvang. In de muziekstudio “Just In” kunnen de kinderen leren muziek mixen, muziekinstrumenten bespelen en muziekclip maken. Een beetje huiswerk maken en vooral veel lol hebben, staan centraal. De kinderen van beide groepen kunnen direct naar buiten om te voetballen, timmeren, basketballen en gewoon lekker vrij van school te zijn.

De kinderen die reeds in de Boshoeve op het kinderdagverblijf zitten, hebben voorrang op een plaatsje in de naschoolse opvang. Vanwege de doorstroom van onze kinderen vanuit het dagverblijf is er op dit moment een wachtlijst voor de maandag, dinsdag en donderdag voor kinderen die niet naar kinderdagverblijf de Boshoeve gaan.

Wij halen geen kinderen op van het Palet, de Polderakkers en de Antoniusschool Kalslagering. Ook bieden we geen voorschoolse opvang aan.

Echt vrij van school

Ieder kind heeft zijn eigen mentor. De mentor ziet ieder kind van zijn/haar groep maar houdt het mentorkind net wat meer in het oog. Daarbij wordt geluisterd naar wat er in uw kind omgaat en wordt uw kind gemotiveerd, getroost en geknuffeld wanneer hij daar behoefte aan heeft. Ook voor u als ouder staat de mentor graag klaar voor een gesprek of overlegmoment.

De groepen zijn als volgt opgebouwd.

Groep de Beestenboel: groep van maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 4-5 jaar, met twee pedagogisch medewerkers

Groep het Atelier: groep van maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 5 a 6 jaar, met 1 vaste pedagogisch medewerker

Groep het Weiland: groep van maximaal 19 kinderen in de leeftijd van +/- 7 tot 9 jaar met 2 vaste pedagogisch medewerkers

Groep de Hooischuur: groep van maximaal 19 kinderen, de oudsten van de nso met 2 vaste pedagogisch medewerkers.