Gezondheid

In de Boshoeve wordt waarde gehecht aan de gezondheid van uw kind.

Voldoende zonlicht, water en frisse lucht zijn noodzakelijk voor alles wat groeit en bloeit in de natuur. Wij zijn onderdeel van die natuur maar leven steeds meer binnen in gebouwen en missen daardoor belangrijke aspecten van zonlicht, schone lucht en drinkwater. Kinderen die volop in hun groei en ontwikkeling zijn, hebben baat bij het opgroeien in een gezonde leefomgeving. De groepsruimtes hebben hoge ramen voor natuurlijk daglicht en fullspectrum (zonlicht) lampen.

Ook wordt in iedere ruimte van de Boshoeve de luchtkwaliteit voortdurend gecontroleerd op onder andere koolstofdioxide en fijnstof. Zodra de luchtkwaliteit afneemt (maar nog onder wettelijke waarde) wordt gezuiverde lucht in de desbetreffende ruimte geblazen. De gezuiverde lucht wordt van buiten aangezogen en het fijnstof afgevangen waarna de luchtbehandeling volgt. Deze luchtbehandeling maakt de lucht bacteriën en virusvrij. Een optimale luchtkwaliteit voor uw kind welke wordt ondersteund door het fijnstof afvangend tapijt (Desso Airmaster) in de Boshoeve.

Bovendien wordt het drinkwater gezuiverd voor uw kind. Bronwater uit de kraan is extra lekker.

Iedere medewerker in de Boshoeve wil een bijdrage leveren aan het welbevinden en gezondheid van uw kind. Buitenspelen in de natuur en met de dieren draagt hierin bij. En dit wordt dan ook met veel plezier gedaan.

In de Boshoeve worden naast gezonde kinderen ook kinderen begeleid die een kwetsbare gezondheid hebben. De goede kwaliteit van lucht en hygiëne dragen bij in de gezondheid van deze kinderen. Maar ook vragen we uw begrip in het zorgvuldig omgaan met ziektes. Indien uw kind een besmettelijke ziekte bij zich draagt, vragen wij u met ons te overleggen. Wij raadplegen de richtlijnen van het RIVM en vragen de verpleegkundigen van de Boshoeve om advies. Mocht uw kind medicijnen nodig hebben dan dient u hiervoor een medicijnverklaring in te vullen.

U kunt deze bij de medewerkers opvragen of via deze link downloaden. De medicijnen worden binnen de Boshoeve onder verantwoordelijkheid van de verpleegkundige gegeven.